Quercus

Met Erwin Bosch, Marieke Kuut en Rudie Trienes vorm ik het blokfluitkwartet Quercus. Sinds najaar 2018 spelen we als kwintet, want Sofie is erbij gekomen.

We spelen met veel plezier op blokfluiten van allerlei formaten en ons repertoire is divers: van heel oud tot heel nieuw.

Wekelijks oefenen we samen, een paar maal per jaar met docente Sabine d'Hont.

Een paar keer per jaar organiseren we een concertje, liefst samen met een koor of ander ensemble. Meestal spelen we in de omgeving van Nijmegen, maar we hebben ook gespeeld in Hazerswoude-Dorp, Amsterdam, Remonstrantse Kerk te Lochem en in de Oude Jan te Velp.

Als u ons wilt boeken voor een concert of viering kunt u contact opnemen via e-mail: janneke@jannekebron.nl

Agenda Quercus

Zondag 31 maart 2019, 16 uur: Witte kerkje, Rijksstraatweg 38, Beek-Ubbergen

Zondag 26 mei 2019, Quercus en Capella Ducis, Rosmalen, nadere gegevens volgen nog

Zondag 2 juni 2019: Nijmegen Klinkt!

De naam

Wat betekent Quercus?

Quercus: eik.

Deze naam hebben we gekozen als eerbetoon aan Jr. Jacob van Eyck, die leefde van 1590 tot 1659. Hij was klokkendeskundige, beiaardier en ook nog een goede blokfluitist. Hij is bekend geworden door zijn composities voor de blokfluit, die gebundeld zijn in Der Fluyten Lust-hof, opgedragen aan Constantijn Huygens, die een verre neef van hem was.

Deze lusthof is 'beplant met Psalmen, Pavanen, Allmanden, Couranten, Balletten, Airs, &c. En de nieuste voizen, konstigh en lieflyk gefigureert, met veel veranderingen.'